TAPAAMINEN

Ensimmäinen yhteydenotto kannattaa tehdä nettisivujeni yhteyslomaketta käyttäen. Vastaan viestiinne mahdollisimman pian ja esitän ehkä tarkentavia kysymyksiä päivästä. Ei huolta, aikatauluja ei tarvitse vielä tietää, eikä kysyminen ylipäätään sido mihinkään. Lähetän myös liitteenä hääkuvauksen sopimusehdot, mitkä kannattaa rauhassa lukea läpi.

Kun varaus on lyöty lukkoon, lähetän hääkuvauksen varausmaksun laskun sähköpostitse. Laskun maksamalla merkitsen päivänne kalenteriini ja olette näin myös hyväksyneet lukemanne sopimusehdot. Hääkuvauspaketteihin kuuluu hääkuvauspalaveri, yleensä noin kuukautta ennen häitä. Palaveri onnistuu joko kasvotusten tai pidemmällä välimatkalla videopuhelun välityksellä. Palaverissa käydään päivää tarkemmin läpi ja myös teidän toiveitanne kuvauksen suhteen.

HÄÄPÄIVÄ

Olen ajoissa paikalla, mistä sitten kuvaus aloitetaankaan. Aamun valmisteluista saa kuvattua aina ihania tunnelmia ja suosittelenkin lämpimästi että aloitetaan päivä niiden kuvaamisella!
Mikäli aloitamme kuvauksen potreteilla tai esim. suosituilla first look-kuvilla, olen käynyt etukäteen katsomassa sopimamme kuvauspaikan ja suunnitellut, miten päin esimerkiksi sulhanen seisoo, näkemättä morsiantaan. 
Ohjeistan molempia tilanteessa, jotta ensinäkeminen onnistuisi mutkitta. Potrettikuvauksiin on hyvä varata ainakin yksi tunti päivästä, mieluummin ainakin 1,5h. Tämän takia suosittelenkin potrettien ottamista ennen vihkimistä, sillä hääparilla tulee yleensä huomaamattaan vihkimisen jälkeen kiire vieraiden luokse, eikä päivän ehkä tärkeimmille kuville jää tarpeeksi aikaa. Kirkolla tulee yleensä olla puoli tuntia ennen vihkimistä, joten tämäkin aika kannattaa laskea päivän aikatauluihin mukaan.

Kirkossa pyrin kuvaamaan niin huomaamattomasti kuin pystyn, taltioiden silti kaikki tärkeät hetket. Minulla on tietty järjestys minkä mukaan liikun kirkossa perinteisen vihkikaavan aikana, joten tavasta on tullut tuttu ja varma. 
Juhlapaikalla kuvaan kaikki tärkeimmät hetket sopivista kuvakulmista, onnittelut, paljon kuvia vieraista, yksityiskohdat koristeluista, ruoat, kaikki mistä on hyvä olla muistoja. Voitte kysyä minulta kuvaajan hyväksi havaitsemia vinkkejä hääpäivän tapahtumien järjestykseen liittyen, niin kerron miten useimmissa häissä on toimittu.
Mikäli sopimamme kuvausaika alkaa lähetä loppuaan, eikä esimerkiksi tanssia ole vielä ehditty aloittaa ajallaan, mutta se on sovittu kuvattavan, käyn nykäisemässä hihasta ja mainitsen asiasta. Mikäli kaikkea ei ole vielä ehditty kuvata, saatan pystyä jäämään yliajaksi ja kerron extratunnin hinnan.

HÄIDEN JÄLKEEN

Muutama päivä häiden jälkeen lähetän teille muutamat maistiaiskuvat jo omaan käyttöön. Kuvat valmistuvat n.  3-5 viikon sisällä, riippuen kuvauspaketista ja sesongista. Valmiit kuvat luovutan, kun lopullinen lasku on maksettu. Saatte kuvat kauniin nettigallerian kautta ladattavaksi ja vieraille jaettavaksi.

Back to Top